6.1.2013

Keittiösuunnitelmien loppusuora

Viikon päästä menemme taas kerran -ja tällä kertaa viimeisen kerran- Domus-Keittiöille tapaamiseen. Sopimuksen koko talon kiinteistä kalusteista olemme heidän kanssa jo tehneet, suunnitelmat tehneet ja hinnan saaneet, mutta joitain asioita sieltä suunnitelmista jätettiin vielä avoimeksi ja mietinnän alle. Taisi olla viime kesänä, kun siellä viimeksi olemme käyneet. Silloin ei oikein vielä osattu päättää (=olla Raksamiehen kanssa yksimielisiä) siitä, että minkä väriset kaapin ovet tulee kodinhoitohuoneeseen ja niin edelleen. Sovittiin, että käymme asuntomessuilla etsimässä ideoita ja palaamme asiaan. Nyt on sitten jo aika palata asiaan, jotta saadaan tilaus viimeistä silausta myöten valmiiksi. Keittiön luulimme jo olevan päätetty kaikkinensa, mutta ainakin oma visioni keittiöstä alkoi hiukan saada terästystä kuukausien mittaan ja siksi joitain pikkuasioita keittiön suhteen mietittään nyt uudelleen. Lähinnä on kyse vain työtason väristä ja vetimistä, eipä juuri muusta keittiön kohdalla.

Tulevaan kotiin tulee aika paljon valkoista. Viime kodissa meillä oli paljon harmaata, lattiassa, seinissä, laatoissa. Mausteena oli valkoista ja mustaa. Nyt haluamme selkeästi valkoista: raikkaampaa, kirkkaampaa, valoisampaa. Ei tylsällä tavalla valkoista, vaan tyylikkäällä. Mä ihastelin asuntomessuillakin eniten juuri sellaisia vessoja ja pesutiloja, joissa oli ihan vain valkoiset laatoitukset. Olen tässä ehkä yllättänyt itsenikin. Tai meneekö tämä sitten vähän vuorovedoin, kun viime talossa leikiteltiin tummien laattojen kanssa, niin nyt jotain ihan muuta?
Itse olen sitä mieltä, että keittiöstä vessojen kautta kodinhoitohuoneeseen mentäisiin suurin piirtein samalla tyylillä (ehkä tyttöjen yläkerran vessassa voisi vähän leikitellä ja kikkailla). Mun ajatukseni on se, että kalusteissa ja pinnoissa om paljon valkoista, ja sen mausteena ripaus mustaa ja sitten bling-blingiä (tämä tarkoittaa hopeaa, terästä, kristallia., lasia..). Mustan tehtävä on tuoda hiukan särmää, bling-blingin tehtävä on tuoda hiukan kirkastusta, ylellisyyttä ja raikkautta. Tähän tyyliin kuuluu myös hyvä valaistus. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Olen yrittänyt löytää netistä toivottua tyyliä vastaavia kuvia. Vaikeaa. Löysin yhden oikein hyvän, mistä se omakin idea oikeastaan lähti. Se kuva on nyt vain tallessa toisella koneella, ja sitä konetta ei ole käytössä tässä nyt. Enkä muista yhtään, mistä netin uumenista sen kuvan löysin, ainakaan en löytänyt sitä nyt uudestaan. Laitan sen kuvan esille sitten, kun postaan kylpyhuonesuunnitelmista ja pääsen toiselle koneelle.

Keittiöön on valittu jo Domukselta Aika-malliston ovet, valkoisena.
"Aika henkii kodikasta, mutta modernia maalaistunnelmaa. Sen ilmettä ohjaavat näyttävät koristelistat, luonnonläheiset sävyt ja kaappien välissä olevat, ovia kehystävät listat."Tämä on ehkä juuri sitä, mitä haetaan. Ei liian maalaistunnelmaa, mutta ei liian modernia. Pelkistetty, moderni tyyli ei ole oikein koskaan puhutellut. Maalaisromantiikka on enemmänkin ollut mun juttuni, mutta siitäkin saa reilusti karsia pahimmat överit pois. Jotain siltä väliltä: Kodikasta, mutta raikasta. Tyylikästä, mutta lämminhenkistä.

Tässä kuvia tuosta mallista, tosin eri värisenä:



Etsin siis netistä tyylikuvia, jotka antaisivat vähän kuvaa siitä, mitä etsitään ja millaista tyyliä haetaan. Tässä nyt tulee näitä kuvia, mutta joissain niissä on vain joku tietty elementti, joka kuvaa sitä omaa toivetta. Näistä kuvista pitää siis löytää sellainen "punainen lanka".

Ihana valkoisuus, kaapin ovimalli samanhenkinen kuin meillä
ja tämä kuva valittu erityisesti tuon mustan tason takia.
 
 
Mietimme siis tällä hetkellä tason väriä. Puuta se ei ole, sen tiedän. Mutta onko se musta, valkoinen vai harmaa laminaatti, näitä pyöritellään. Jotenkin mua puhuttelisi tuo musta, se toisi sen ripauksen särmää. Valkoinenkin olisi raikas, mutta onko sitten liian valkoista? Aikaisemmin olemme jo valinneet harmaan laminaattitason, ja siihen taas Raksamies olisi ihan tyytyväinen. Minä mietin, että onko se liian pliisu tähän tyyliin, mitä haen.

Tässä kuvassa taas on se harmaa taso, mitä myös harkitaan.
Ja edelleen samantyyppinen ovimalli. Ja ihanaa valoa.


Tässä kuvassa on karmaiseva verho ja muutenkin nuo punaiset sisustuselementit,
mitkä pilaa koko kuvan. Mutta muuten, tässä taas ehkä tuo taso-aspekti:
Tässä yhdistetty valkoista ja mustaa tasoa. Kumpi parempi, molempi parempi?
Tässä tosiaan ehkä hyvä tasapaino mustalla ja valkoisella, ei liikaa mustaa.
Meillekin voisi tulla noin, että vain saarekkeeseen musta taso.
 
 
Taas jotenkin meidän henkinen, mutta onko tuo harmaa taso vain pliisu??
Se "särmä" puuttuu.
Tässä kuvassa ihana vinoon laatoitettu laattalattia, mikä puhuttelee mua erityisesti.
Raksamies ei tuohon taas suostuisi, mutta ei se mitään, koska meille ei keittiöön ole tulossa laattaa.
 

Tässä tulee ihanasti esiin se raikkaus, valo ja kiilto, mitä itsekin haen.
Tässä korkeakiiltoinen taso tuo sitä kiiltoa ja omaa bling-blingiään.
Tässä ei ole yhtään mustaa, ja sitä voi miettiä että tarviiko olla?
Tässä myös hyvin samantyyppinen ovimalli kuin meillä.
Tästä kuvasta tykkään paljon.
 
 
Tämä on myös yksi lempikuvani, vaikkakin kuva on kodinhoitohuoneesta.
Tässä jälleen se ihana valkoisuus, raikkaus, kiilto ja valo.
Ja kristallikruunu, bling-bling!
 
 
Näitä tässä pohditaan.
Enimmäkseen siis sitä tason väriä. Kaikki muu on oikeastaan päätetty, koko keittiösuunnitelma on tehty ja siihen ollaan tyytyväisiä. Jääkaappi, pakastin ja astianpesukone tulee tällä kertaa integroituna. Uuni ja mikro ovat valkoiset. Mietin myös teräksen väriä niihin, tätä vielä mietitään. Koneiden merkki on AEG ja ne tulevat muun keittiöpaketin mukana. Saareke tulee, siihen 70cm leveä induktioliesitaso ja sellainen melko perinteinen rosterinen liesituuletin-töötti päälle (se ei kuulu pakettiin, eli on hankkimatta. Voin vielä haaveilla sellaisesta kristallipallo-liesituulettimesta, missä on aktiivihiilisuodatin, bling-bling! Maksaa varmaan sen verran, että jää haaveeksi...)
Samaan aikaan ollaan taas hiukan mietitty lattian väriä. Pitkään oltiin sitä mieltä, että tällä kerta otetaan lämmin ruskea puuattia. Meillä on tuossa jo tilatut näytepalat upeasta lämpimän ruskeasta lankkulattiasta, mikä oli jo ikäänkuin päätetty lattiaksi keittiö-olohuone osaan. Tämä lankku se vaan on tosi kallis, eli tässä vaiheessa budjetin jälleen paukkuessa sinne ja tänne on pakko alkaa pitää sitä hyvin epävarmana vaihtoehtona. Ja tänään on jopa puhuttu taas harmaasta ja valkoisestakin lattiasta. Viime kodissa meillä oli harmaa laminaatti ja tykättiin kyllä!
Sen taas tiedän varmaksi, että keittiöön ei tule laattaa. Se ei vaan sovi kokonaisuuteen, siis siihen miten laatta ja puulattia vaihtelee kodissa. Tuntuu selkeämmältä, etät koko 1-kerroksinen siipi (eli keittiö-olohuone) on samaa lattiaa, ja siinä siiven rajalla vaihtuu sitten eteisen laataksi.
Laittaisin kuvan meidän keittiösuunnitelmasta, mutta nyt ei sekään onnistu. Ainakin mun Bloggerini on nyt viikon kieltäytynyt ottamasta vastaan yhtään kuvaan omista tiedostoista. Nuo keittiön ideakuvatkin liitin suoraan netistä.
Mutta miltäs näyttää, valkoisuus, kodikkuus, bling-bling?

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida pakkomielteisenä sisustajana :)

    Mä komppaan harmaata lattiaa ja tasoa. meillä oli sellainen upea hieman matta pergon laminaatti edellisessä asunnossa joka oli aivan upea. Saa leveänä ja lankkumaisena. Kurkkaa sitä.

    Älä laita mustaa tai valkoista tasoa. Käytännöllisyyssyistä :) Neljä tahmatassua, mehut, tussi,t maalit, liimat, kimalteet, ja sit ne kuuluisat meikkikokeilut, joita jokainen pukkutyttö tekee :) Valkoinen ja musta ovat värejä joissa ihan jokainen pikkuinenkin tahra näkyy ja paistaa. Valkoisesta on vielä tuskaa saada ne poiskin. Eli äänestän jotain harmaata rikottua väriä vaikka sellaista kuin meillä. Tuu kurkkaamaan kahville kunhan ehdit, mikäki unhettunut. T: sh-opiskelija ex-naapuri

    VastaaPoista
  2. meidän puustellissa tuo kristalli lampun näköinen aktiivihiili härpäke maksaa 8000e =/ virosta nuita kuulemma saa 1000e =) jos itse en kokkailisi tosi paljon niin hankkisin ehdottomasti tuon! pihvin paistajan keittiöön aktiivihiilisuodatin ei valitettavasti kuulemma riitä =( meillä muuten aika samanlainen keittiö maku! itsellä myös suunnitelma muuten valmis mutta tason väriä mietin otanko vaalean harmaan vai tummanharmaan!vaalean harmaaseen varmaankin kallistun kun tuntuu että "kaikilla" on tummanharmaa taso =/
    t.toisen raksamiehen vaimo ;)

    VastaaPoista