4.7.2013

Väliseiniä

Meidän aktiiviseksi aiottu raksablogi on ollut kyllä kovin epäaktiivinen. Pitkä hiljaisuus vaivaa, mutta ei sille tässä elämän tohinassa mitään voi. Itse asiassa raksallakin oli töissä aika pitkä tauko tuossa toukokuussa, kun meillä odotettiin uutta vauvaa viime metreillä ja se teki sen, että Raksamiestä kaivattiin kotona enemmän kuin raksalla. Perheemme neljäs lapsi, pieni poika, syntyi kesäkuun alkupäivinä ja sen perään vietettiin isyyslomaa pari viikkoa, ja senkään aikana ei raksalla paljoa pyöritty vaan keskityttiin kotona perhe-elämään. Nyt heinäkuun alusta Raksamiehellä alkoi kesäloma töistä ja se "loma" on sitten päätetty vihdoin pyhittää lähinnä raksailuun, jotta päästäisiin joskus muuttamaankin valmiiseen taloon. Raksamies menee siis aamusella raksalle ja palaa kotiin suurin piirtein samoihin aikoihin kuin palaisi normityöstäänkin. Eihän se ihan tavallista kesäloman viettoa vastaa, mutta näillä mennään tänä vuonna.
 
Raksalla on nyt siis alettu tekemään väliseiniä. Raksamies tekee kaiken all by himself, joten vaikka tehokas onkin niin seinää valmistuu yhden miehen työtahtia. Yläkerran kylppärin ja alakerran pesutilojen seinät muurataan, muut ovat kipsilevyseiniä. Muuraushommaankin Raksamies päätti tarttua itse, vaikka onkin asialla ensimmäistä kertaa. Ensimmäiset varvit olivat kuulemma vähän hakemista ja muutama virhekin tuli tehtyä, mutta sitten alkoi homma sujumaan paremmin. Virheet peitellään sitten tukevalla tasoitekerroksella ;)

Muuratut seinät ovat nyt valmiit ja kipsilevyseinät ovat kaikki pystyssä ja toiselta puolelta levytetty, eli nyt niistä puuttuu vielä villat ja toisen puolen levytys. Samoin katoista puuttuu kipsilevyt ja alaslaskurungot, nämä kaikki ovat varmasti sitä kesäloman ohjelmaa.
 
Seinien ja katon tasoitusten tekijä on vielä vähän auki, vanhaa viime raksalta tuttua miestä ollaan vokoteltu, mutta hän on vielä epävarma pääsemisestään. Ensi viikolla tulee ulkoseinien rappaajat paikalle, kolme viikkoa siitä ja meillä pitäisi olla talo ulkoapäin nätimmän näköinen kuin nyt (se pikkuhiljaa kellastuva eristepinta alkaa jo ottaa silmään...) Talosta tulee hyvin vaalean harmaa. Harmaa väri on kaavamääräyksenä meillä ja arvoimme pitkään sitä, tuleeko talosta tumman harmaa vai vaalean harmaa. Päädyimme hyvin vaaleaan. Kaikista mieluiten ottaisin rapatun talon valkoisena, mutta harmaa on ihan hyvä kakkosvaihtoehto.
 
Kalustetilaus Domukselta on lähtenyt eilen eteenpäin, nyt ei voi muutoksia enää tehdä. Joudumme ehkä kiittelemään kalustetilaustamme hoitanutta Domuksen myyjää parilla viinipullolla, koska hän joutui tekemään aika paljon työtä meidän kanssa, paaaljon muutoksia. Muutoksia tehtiin jo aikaisemmassakin vaiheessa kosolti ja nyt mittamiehen käytyä ottamassa tarkastusmitat vielä paikan päällä jouduimme tekemään aika paljon muutoksia kalusteisiin lähes joka tilassa. Paljon puheluita ja sähköpostin vaihtoa. Nyt sitten enää vain odotellaan kalustetoimitusta ja toivotaan, että sieltä kaikki tulee kuten on sovittu, ettei enää tarvitse myyjää häiritä. Kalusteiden toimitus on sovittu viikolle 32, eli noin viiden viikon päähän, ja hiukan jo mietitään, että voikohan sitä siirtää eteenpäin. Tiukalta näyttää, että saisimme kaikki seinät ja katot levytettyä ja tasoitettua ja maalattua siihen kuntoon, että kalusteet voisi tulla, puhumattakaan vessojen laatoituksista ym. Vähän saattaa tehdä tiukkaa yhden miehen tahdilla. Ja sehän on ärsyttävää, jos talo kosahtaa täyteen kalusteita silloin, kun hommat on vielä täysin kesken. Sitten niitä kalusteita siirrellään tieltä pois ja tuskaillaan. Saas nähdä kuinka sen käy. (Paljonhan sitä tavaraa tulee: 1 keittiö, 1 kodinhoitohuone, 3 vaatehuonetta, 2 vessaa ja 1 liukuovivaatekaapisto... Niitä kalusteita pruuvaillaan paikoilleen varmaan aika kauan myös! Asennamme siis itse.)
 
Meillähän on ollut nyt jonkin aikaa puheena sellainen, että syyskuun lopulla päästäisiin muuttamaan. Noh, nyt sekin jo mietityttää että kuinka käy. Mahdetaanko ehtiä? Tämän kuun lopulla pitää sanoa siinä tapauksessa vuokra-asunto irti, joten tässä on vielä muutama viikko aikaa tunnustella hommien etenemistä ja sitä muuttoaikataulua. Saattaahan se siirtyä kuukaudella eteenpäin, mutta se ei ole mikään maailmanloppu. Paljon riippuu myös siitä tasoitemiehestä, pääseekö hän ja jos niin koska. Ainut syy, miksi toivoisin muuttoa syyskuun loppuun on (no, tietysti yksi kuukausi vähemmän vuokraa maksettavana) se, että niin kauan kuin asumme täällä vuokrakodissa, joudumme joka päivä viemään esikoisemme kouluun aamulla ja hakemaan hänet sieltä iltapäivällä. Kovin kauaa sitä ei viitsisi tehdä. Hän aloittaa siis koulunsa nyt ekaluokalla siellä koulussa, mikä on lähikoulumme tulevan kodin mukaan. Tulevasta kodista on vähän yli kolme kilometriä koululle, joten tulevasta kodista hänellä on sitten bussikyyti kouluun joka päivä. Tämä kyyti ei vain pelaa täältä nykyisestä kodista käsin ja siksi joudumme viemään ja hakemaan (matka on noin 7 kilometriä täältä kodista). Meilläkin alkaa vauva nukkua jo säännöllisiä päiväunia tuossa kesän loputtua ja esikoisen koulusta hakeminen tulee varmasti sotkemaan mukavasti sitä meidän ohjelmaa siinä mielessä, ja siksikin toivon että pääsisimme mahdollisimman pian uuteen kotiin ja bussilla kouluun.
 
Jossain vaiheessa meidän pitäisi ehtiä käydä kaupoilla tiiraamassa vähän lattioita ja laattoja, ehkä tapettejakin. Tämä on niin erilaista rakentamista tällä kertaa kuin viimeksi. Viimeksi minä "rakensin" kotona tietokoneen äärellä. Olin katsonut laattoja, tapetteja ja etsinyt ideoita netistä ja suunnitelmat olivat kutakuinkin valmiina. Nyt en ole katsonut juuri mitään, en ainakaan samalla pateettisuudella kuin viimeksi ja ei tuo Raksamieskään kauheasti ehdi sisustusasioita katsella ja pohtia (vaikka jonkin verran niitä kyllä miettiikin tietysti. Meillä ei ole sitä perinteistä tyyliä, että "mies rakentaa, nainen sisustaa", vaan Raksamies on yhtä lailla innokas sisustamaan enkä minä siis todellakaan tee päätöksiä yksin vaan yhteistuumin. Onneksi maku mätsää aika hyvin yhteen, että riidellä näistä jutuista ei tarvi, joskus ehkä vähän joutuu kumpikin ajamaan jotain ajatustaan läpi mutta that's it). Meillä on aikalailla ajatuksena tällä kertaa, että valkoista pintaa seiniin, kaikissa tiloissa. Makuuhuoneisiin saa tulla tapettiakin. Lattiat voi olla tummempaa. Mutta siinä kaikki, näillä eväillä ollaan liikenteessä. Voisin taas ehtiessäni etsiä jotain kivoja ideakuvia ja liittää niitä tänne blogiinkin. Sen tiedän jo nyt, että vessaan on hakusessa hopeareunuksinen peili, saa olla sellainen bling-bling, suorakaiteen muotoinen. Saa vinkata, jos tiedätte paikan josta saa!
Ja keittiöön on hakusessa uusi ruokapöytä. Nyt meillä on kuuden hengen pöytä, sellainen tavallinen. Haluttaisiin nyt vähän isompi ja persoonallinen. Mielellään rakentaisimme pöydän vaikka itse, esimerkiksi vanhoista lankuista tai vanhasta ovesta, johon tulisi paksu lasi päälle. Uudet tuolitkin tarvittaisiin, mahdollisesti saisivat olla vanhojakin puutuoleja ja vaikka kaikki erilaisia. Tämä on yksi visio, mutta voi se olla jotain muutakin. Keittiömme on tarkoitus olla sellainen aika valkoinen ja bling-bling, haluaisin siihen vastapainoksi maanläheisen, lämpimän ja persoonallisen pöydän.
 
Katsotaanpa välillä kuvia!
 
 
Toukokuun puolessa välissä näytti vielä tältä, ei väliseiniä.


Ensimmäiset väliseinärungot pystyssä, teknistä tilaa jää tuon seinän taa.

Raksa-ajan kulkuovea toimittanut kodinhoitohuoneen/pukuhuoneen ovi.
Nyt sen paikalla on jo ihan oikea ovi.
Raksaseurana meidän 2v neiti.

 Seinärunkoja alakerrassa
 

 Perheen nuorin tulokas ekaa kertaa raksalla
 

 Kuva otettu eteisestä, näkyy oikealta alkaen eteisen vaatehuoneen, kodinhoitohuoneen,
vessan ja sitten vielä ihan vasemmalla master bedroomin oviaukkoa.
 

Sama kuin äsken, tytöt seisoo meidän makuuhuoneessa.
Tuo oviaukko, jossa seisoo styroxlevy, on vessa.

Alhaalla eteisen vaatehuoneen ovi, tästä kohtaa ylöspäin on korkeaa tilaa.

Kahiharkot odottaa yläkerrassa muurausta. Näitä kun kannettiin sisään, niin se on ainut kerta kun Raksamiehellä on ollut raksalla joku apuna
 
Ja sitten nämä seuraavat kuvat ovat otettu tänään:
 
Meidän makuuhuone. Alunperin meille oli suunniteltu noin 17 neliön makkari
ja vaatekaapit jollekin seinustalle, mutta päätimme rakentaa väliseinän,
jonka takana on läpikäveltävä vaatehuone. Tämän väliseinän eteen tulee siis sänkymme ja
molemmilta sivuilta pääsee kävelemään vaatehuoneeseen,
jossa on koko seinän leveydeltä vaatekaappeja.

Yläkerran kylppäri muurattiin harkoista

Olohuoneen ja keittiö-ruokailutilan  väliin tulee matala väliseinä.

Eteisestä jälleen

Sama kuin äsken

Raksalla siis hommat jatkuu!

1 kommentti:

  1. Näyttää hienolta!
    Itse valmistalon rakennuttaneena ei voi kun hattua nostaa raksamiehelle ja sen hermoille, meillä miehen pinna kestä yhtään mitään saati yksin rakentamista :-) Upea talo teille tulossa, iso ja ei niin tavanomainen, persoonallisuudesta pisteet!

    VastaaPoista